Uw betrouwbare partner

Projecten

Wij kunnen projecten voor u uitvoeren van engineering tot het in bedrijfstellen van de installatie. Uiteraard kunnen we ook alleen een deel van uw project uitvoeren.

Onze projecten kenmerken zich door veiligheid, communicatie, vastlegging en uitvoering.

Uitgevoerde projecten zijn:

  • Fabricage en montage van gas afvoerklep
  • Fabricage stapelbare transportkosten
  • Fabricage en montage van een complete inspectielijn Tata Steel IJmuiden

Fabricage en montage van gas afvoerklep

Voor de palletfabriek van Tata Steel IJmuiden heeft Microtechniek Staal een hete gas afvoerklep gemaakt. Deze klep regelt de afvoer van hete gassen (675 gr.) van de Brandermachine naar de Malerij. Het klephuis is geheel gefabriceerd van P265GH en de klep zelf van RVS314.
De voorgaande klep is maar kort in bedrijf geweest, de as van de klep was gebroken doordat deze door hitte vast is komen te staan. De snelle levertijd gebaseerd op een naderende stilstand hebben wij mogelijk gemaakt dankzij ons modern uitgeruste lasafdeling met gecertificeerde lassers en de nauwe samenwerking met de machinefabriek van Microtechniek Productie.

FAQ items aan het laden...

Fabricage stapelbare transportkisten

Microtechniek Staal heeft vier stapelbare transportkisten gemaakt in opdracht van Tata Steel IJmuiden.

Deze kisten worden gebruikt voor het transporteren van lamineerrollen van de nieuwe LL11 en zijn van binnen voorzien van HMPE500 inleg met borging tegen bewegen tijdens transport.

FAQ items aan het laden...

Fabricage en montage van een complete inspectielijn

In samenwerking met de afdeling projecten van Tata Steel IJmuiden is een complete inspectielijn neergezet in tien weken tijd. Microtechniek Service heeft diverse installatiedelen gereviseerd of nieuw aangemaakt. Tijdens de inbedrijfstelling heeft Microtechniek Staal een belangenrijke rol gespeeld om de lijn operationeel te krijgen. Denk aan kleine aanpassingen, inzet van monteurs, aandragen van oplossingen.

Bovenstaande verklaard waarom Tata Steel IJmuiden heeft gekozen voor Microtechniek Staal. Korte lijnen, snelle actie op inzet van monteurs en aanmaken van onderdelen.

FAQ items aan het laden...